Arkiv

31. jan. 2012

Hygge aften med min veninde Anso

Jordskokkesuppe med hjemmelavet ciabatta brød



Ciabattaboller eller -brød er vel nok det mest kendte italienske brød. Brødet kan bruges som tilbehør til en salat, en hovedret eller til en minestronesuppe.

Ingredienser til Ciabattaboller:
50 g gær
6.5 dl lunkent vand
1 spsk salt
3 spsk ekstra jomfru-olivenolie
500 g hvedemel
500 g durummel

Tilberedning af Ciabattaboller:

Smuldr gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæren er opløst
Tilsæt salt, olie og derefter melet lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.

Del dejen i 20-24 stykker stykker.
Form stykkerne til boller

Sæt dine ciabattaboller på en meldrysset bageplade, – eller bagesten.
Lad brødene hæve tildækket i 60 min.
Pensel brødene med vand og drys lidt mel over brødene.
Dine ciabattaboller bages ca. 15-20 min ved 200 grader.

Husk! Lad aldrig vandet du smuldre gæren i være for varm - da det ødelægger gærcellerne

Jordskokkesuppe

Jordskokker
Sødmælk
Saft af 1 citron
Hvidvin
Salt
Peber
Muskat

Kog jordskokkerne sammenkogte og purer dem med en stavblender eller en blender.
Gør den derefter cremet med sødmælken eller fløde.
Smag til med citron, salt, peber og muskatnød og hvidvinen.

Persille og bacon drys brugt som pynt









Ingen kommentarer:

Send en kommentar