Arkiv

29. jan. 2012

Minipraktik uge 4 på Patè Patè

Dag 1

Møder kl. 10 - 18
Det hele foregår på engelsk da de fleste i køkkenet er svenske.
De er super flinke og hjælpsomme.


De ting jeg lærte -
  1. Når man snitter løg skal man først halvere det og have løget liggende med roden nedad. Derefter skal man snitte lodret fra roden og næsten op til toppen af løget (der skal cirka være en halv centimeter fra at den er snittet igennem). Derefter skære man et snit vandret fra roden til toppen af løget og får derved meget fint snittet løg. Det er her vigtig at man nailer det i første forsøg for man må aldrig hakke en gang til da løgets saft da bliver mindsket enormt.
  2. For at fjerne kernerne i en chili skal man blot rulle chilien mellem sine håndflader (så væggene, kernerne sidder på løsnes) og give chilien tre slag imod en rentgjordt vask og alle kernerne fosser ud.

Håber i kunne bruge mine tricks ;) 

Dag 2

Mødte kl. 14 - 21


Dag 2 pillede jeg et helt grisehoved der havde kogt i 7 timer. Virkelig spændende men også lidt grænseoverskridende. Jeg skulle pille huden af grisen og sortere hud og kød fra i to skåle. Hud med hår skulle smides væk og ellers hakket man hele huden og blandede det med kødet. Blandingen skulle så en tur i ovnen fordi grisens gelatine (fra huden) skulle blive dannet. Derefter rullede man griseblandingen i tykke lange pølser med film og hang den i køleskabet så gelatinen kunne størknes.   

Jeg lærte også at anrette forretter.

Dag 3

Mødte kl. 14 - 22


Lavede dressinger - mayo og kage dej plus skrællede en masse grøntsager.

Husk! altid at tilsætte olien til sidst og nøjsomt i dressinger og mayonaiser.

Derefter skar jeg grise sylten ud og parnerede dem. Først mel - æg - raps.

Husk! for at få paneringslaget velfordelt og uden klumper røre man ikke sylten efter det er kommet i æggemassen og ned i rapsen.

Dag 4

Mødte kl. 14 - 22


Skrællede 4 kg skorzonerrødder hvilke gjorde min negle helt sorte.

Husk! tag handsker på når du har med meget snavsede grøntsager at gøre, og især når det er i store mængder.

Dag 5

Mødte kl. 10 - 18

Sidste dag i praktik ugen var travl og den gik primært med klargøring af grøntsager og dressinger.

Alt i alt en rigtig god uge med søde mennesker og gode tips og tricks :)

Patè Patè kan varmt anbefales! Dygtige kokke og rigtig spændende og lækker mad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar