Arkiv

8. dec. 2012

Fødselsdags Middag Del. 2

Forret



Hovedret 





Kanin Ragout

  • Brun kanin kødet på en pande med olie eller smør og lig kødet til side.
  • Skræl 3 gulerødder og 3 persillerødder og hak dem i mindre stykker ( Jeg er fan af det rustikke køkken så der må stadig gerne være lidt bid i grøntsagerne når det har henkogt)
  • Svits 2 fed hvidløg og tre skalotteløg i oliven olie og tilsæt rodfrugterne
  • Hæld dernæst en halv flaske hvidvin på og lad alkoholen fordampe 
  • Hæld derefter en fond på - havde ikke kanin fond så brugte en kyllinge fond jeg havde frosset ned som fungere fint.
  • Tilsæt kanin kødet og lad det simre i en halv time 
  • For at jævne den brugte jeg en helt almindelig smør bolle (Smør bolle laves således - du har lige dele smør og mel og ælter det sammen med en gaffel til en lille bolle og tilføre den til saucen, du kan hurtigt se at saucens konsistens ændres)

Dessert



Appelsinkage
  • 250 g mel
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
Til fyld:

  • 2 Appelsiner 
  • 1 citron
  • 100 g sukker
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens af mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes en af gangen, og til sidst blandes mel i, og det hele røres sammen til en ensartet masse.

Dejen hældes i en smurt og melet springform (ca. 24 i diam.) og bages på ovnenes nederste rille ved 175 grader (svag varme) i ca. 50 min. Ovnen skal have den rigtige temperatur fra starten.

Saften fra appelsinerne og citronen koges med 100 g sukker. og denne blanding (sirup) hældes over kagen. medens den endnu er lunken, den revne gule skal fra frugterne drysses over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar