Æblebrændevin - Æbleskiver - Elstar Æbler
Æble toddy
- 4 cl æblebrændevin (Calvado)
- 2 cl koncentrerede hyldeblomst saft
- Æblemost efter behag
- 1 tsk. vanilje sukker
- Lidt revet ingefær
mmmh....
To slags Æbleskiver
Typisk vintervejr skiftende gråt, slud og solskin
Alligevel stor forskel på udseendet samt konsistens og smag på de to opskrifter.
Æbleskiver a la Frøken Jensen
Ca. 15 stk.
- 125 g mel
- ½ tsk. natron
- 25 g sukker
- En knivspids salt
- 1 stødt kardemomme kapsel
- ½ tsk. fintreven citronskal
- 1/4 liter kærnemælk
Sigt mel og natron sammen i en skål. Bland det med sukker, salt, kardemomme og citronskal.Rør kærnemælken i og pisk til dejen er glat. Lad den hvile ca. ½ time i køleskabet. Varm æbleskivepanden op og kom lidt neutral olie i (Jeg brugte appelsin olie der passede helt fint til) hvert hul. Fyld hullerne 3/4 op med dej og lad den bage ca. 3 min. ved svag varme på hver side. Vend dem med en strikkepind eller lignende.
Tip!
Æbleskiverne kan fyldes med en rå æbleterning i midten. Tilsæt fyldet lige inden æbleskiverne vendes for at stege færdig på den anden side.
Meyers Tip!
På Lolland-Falster havde man en særlig udgave, kaldet svupsakker, som blev indtaget efter, at man først med tommelfingeren havde lavet et hul i æbleskiven og fyldt det med brændvin. I mit tilfælde brugte jeg Calvados. Server med lidt frisk æbler i både og selvfølgelig flormelis.
Æbleskiver a la Meyer
Til ca. 15 stk.
- 2,5 dl hvedemel
- 1/4 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- 1/4 tsk revet appelsin
- 3 æg (Jeg halveret opskriften men æggene glemte jeg at halvere men det havde heldigvis ikke nogen betydning - snarer tværtimod)
- 2 dl kærnemælk
- 1,5 spsk. appelsin oliven olie
- Saft af en 1/4 appelsin
- Appelsin oliven olie til stegningn
Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og revet appelsinskal sammen i en skål. Skil æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne med kærnemælk, og rør det i de tørre ingredienser. Tilsæt også appelsinolien og lidt appelsinsaft. Lad den hvile i ca. ½ time i køleskabet. Pisk derefter hviderne stive, og vend dem i dejen. Den første skefuld hvider bankes godt og grundigt ind og derefter kan man nemt folde resten af de piskede hvider forsigtigt i dejen uden tab af luftighed.
Stegning fungere på samme måde som den anden opskrift.
Server med citron/kvæde marmelade og appelsiner i både.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar