Arkiv

3. feb. 2013

Pink is my thing

Elsker farven pink i retter. I am a girl at heart - men pink passer bare perfekt med grøn som jo er den farve vi bruger mest når vi tænker på at anrette ting pænt.

Her i fredags lavede jeg en genial to-retters tøse-menu for to...



Traditionel løgsuppe med gratineret brødcroutoner  

Til to pers. 
  • 4 løg
  • ½ l. Kyllingfond
  • Daggammelt brød
  • Emmentaler til gratinering
Kyllingfond
  • 1 hel kylling (fransk frilands kylling fra netto)
  • 1 l hvidvin
  • Suppe urter - gulerødder, løg og porre samt timian
  • Olivenolie - ekstra jomfru
Skum undervejs for urenheder. Og lad fond til sidst reducere helt ned. Sæt i køleskabet til dagen efter. Dagen efter er fedtet størknedet og kan derfor nemt tages af da det ligger sig på toppen. Fedtet fra fonden kan bruges som fedtstof til at klare løgene med.

Skær løgene i ringe og brug suppefedtet til stegningen. Fonden tilsættes, og suppen simre til fonden er opløst.   Imens suppen simre griller du ostecroutonerne i ovnen. Server i opvarmet skåle. 







Interval stegt svinebrød i rulle med flødeost, løvstikke, purløg, rullet med Savojkål og bacon
Serveret med safran og ramsløg pasta fra Bornholm

Til to pers. 
  • 1 svinemørbrad
  • ½ pakke philadelphia
  • En håndfuld løvstikke 
  • 3/4 af en potte purløg
  • 4 savojkål blade
  • 8 skiver bacon 
  • Safran pasta
  • Ramsløgpasta
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener. Skær mørbraden halvt i gennem. Rør philadelphia osten med purløg, løvstikke og smag til med salt og peber. Del mørbraden i to og rul dem ind i savojkål bacon og kødsnor. Steg på en grillpande så baconen bliver sprød og kålen for en grillet overflade. Steg på højeste blus  5 min på hver side. Og fjern panden fra bluset og lad den stå og stege videre i yderlige 10-15 min. Varm til sidst den igennem i ovnen imens du koger pastaen som skal have 4-5 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar