Arkiv

15. jan. 2014

Tøse middag på en tirsdag







I går aftes havde jeg besøg af min gode veninde Nina. Hun havde to lækre laksebøffer med og en champagne fra nytåret og så var den tirsdag aften reddet ;)

Efter maden fik vi snakket om livets store mening og om at blive ældre. Perfekt aften hvis du spørge mig! :D





Sprødstegt laksebøf med sauteret rodfrugter citron og rosmarin
2 pers.

1 rødbede
1 bagekartoffel
1 stort skallotteløg
1 stort fed hvid
1 spsk. hyben rosen eddike
50 g smør
Citronskal af 1 citron
Citron båd
Smør og olie til stegning
Rosmarin

Sauter rodfrugterne i rigeligt smør på en pande og tilsæt rosen eddike. Put låg på pandene når rodfrugterne har fået en stegeskorpe. Låget gør at de nu dampes og derved tilberedes videre. Sæt fisken over med skindet nedad, giv evt. laksebøfferne et lille pres. Laksen er færdig når du med en gaffel kan skille fisken ad i flager. Tjek altid det tykkeste sted først ved at hive op i flagerne og trykke på siderne. Laksebøffen skal føles blød og skråbelig. Hvis den er for rå flager den ikke i midten hvilket er tydeligt at se med det blotte øje, og hvis den er for tilberedet er den tør og bastant i flagerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar