Arkiv

8. feb. 2016

Spicy indisk dahl

Dette er uden tvivl den bedste dahl jeg nogensinde har smagt. Den er stærk, krydret og super sund. 


Spicy indisk dahl

200 g Røde linser
1,15 l vand
1 tsk (med top) gurkemeje
3 spsk. kokosolie
1 spsk. hel spidskommen
4 fed hvidløg
3 små løg
150 g finthakket grønkål
2 små thai chili
1,5 tsk. salt
1 dåse hakkede tomatet
5 cm revet ingefær

Fremgangsmåde

Rens linserne grundigt i kold vand. Put dem ned i en gryde med 1,15 l vand og bring gryden i kog. Fjern al skummet der samles på toppen. Rør gurkemejen i, skru ned for varmen og placer låget halvt over. Linserne koges i 1 time og 15 minutter.

En pande gøres varm og de hele spidskommen steges i kokosolien. 4 fed hvidløg og 3 små løg hakkes groft og steges med. Til sidst vendes grønkålen og de 2 chili i. Tilsæt 1/4 tsk. salt.

Når linserne er kogt færdig tilsættes 1 1/4 tsk. salt og de hakkede tomater kommes i gryden og koges med yderligere i 10 min. Til sidst tilsættes grønkål's blandingen og varmes igennem.

Server retten med yoghurt og frisk korriander


Ingen kommentarer:

Send en kommentar