Arkiv

Koldt køkken

Smørrebrødet er Danmarks eneste bidrag til den internationale gastronomi, meget af vores husmandskost kommer nemlig fra tyskland eller frankrig. 

Specialiteter (eks. stjerneskud eller sol over gudhjem) -
  • Lille anretning
  • Dyrt i gamle dage
  • Specielle råvarer
  • Traditioner - En gammel kending 
- Tænk over anretningen af smørrebrød, sprøde ting skal forblive sprødt! 


Smørrebrødens historie

I vikingetiden findes det første bevis på brødet - rugbrødet vel at mærke, samt smør. 

I middelalderen spiste man brød til mellemmåltid - det vi idag kalder frokost.

Efter middelalderen dukkede ordet frokost op i den tyske ordbog (år 1594). Det betød dog ikke frokost som vi kender det idag men morgenmad som normalt bestod af en skål grød.

Landboreformen i år 1700 gjorde at folk ikke kom hjem midt på dagen længere det vil sige de skulle have mad med på arbejdet heraf madpakken

Men det var først i Industrialiseringen (år 1870-1920) at ordet madpakker blev brugt.

Smørrebrød blev mere og mere betydningsfuldt fra 1920 til 1950. 



En af de nye tendenser er smushi - mini smørrebrød. Udover smushi har den nordiske tendens også påvirket smørrebrøds branchen som genopfindelser af det traditionelle smørrebrød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar